Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Όταν "μιλάει" η φανέλα

Αν με ρωτούσατε μια μέρα πριν τα προγνωστικά μου για τους αγώνες του Europa League θα σας έλεγα με τα βεβαιότητας ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει σίγουρα και για τον Ολυμπιακό πάλι παίζεται. Απλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ.

Ξεκινάμε.. δεν θα χαριστώ καθόλου στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Έτυχε σε έναν βατό όμιλο με την πρόκριση να έχει πάει ήδη στην Τσέλσι κα τώρα για την δεύτερη θέση να παλεύει με 2 θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες. Και μάλιστα πως τα έφερε η τύχη, να παίζει με το "χωριό" Βίντι όπως την αποκαλούσαν οι ΠΑΟΚ ντζίδες όταν υποτιμούσαν το κατόρθωμα της ΑΕΚ. Η μοίρα λοιπόν τα έφερε έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να χάσει εις διπλούν από αυτό το "χωριό" αλλά να παραμένει ζωντανός για το κυνήγι της πρόκρισης τελευταία αγωνιστική μέσα στην Τούμπα παίζοντας με την ΜΠΑΤΕ την οποία είχε κερδίσει έξω με 1-4. Βασικά μετά από αυτό το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ είχε μόνο ήττες στην Ευρώπη και με κακές εμφανίσεις. Και ενώ κανείς περίμενε μια "εύκολη?" νίκη-πρόκριση (βέβαια και η Τσέλσι ήρθε ισοπαλία με την Βίντι αλλά και πάλι δεν έχει σημασία αυτήν την στιγμή) έρχεται ένα από τα πιο ταπεινωτικά ευρωπαϊκά βράδια του ΠΑΟΚ. Βέβαια οι φίλτατοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο τέλος της χρονιάς πιθανόν να πανηγυρίζουν για το πρώταθλημα ξεχνόντας τον ευρωπαϊκό διασυρμό. Εμ βέβαια τι σημασία έχει μια πορεία στην Ευρώπη μπροστά στο διαφαινόμενο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους;
Αποτέλεσμα εικόνας για παοκ μπατε
Κύριοι ξεχνάτε ότι αυτά που μένουν στο τέλος της βραδιάς δεν είναι τόσο τα πρωταθλήματα σε μια λίγκα που έχει χάσει την αξιοπιστία της από τους περισσότερους αλλά οι μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές. Γιατί μιλώντας και ως Παναθηναϊκός αυτό που θυμάμαι και συγκινούμαι είναι το διπλό μέσα στο Ολύμπικο ή το διπλό μέσα στο Μεάτσα και όχι το νταμπλ με τον Νιόπλια. Ως φίλαθλος θυμάμαι όταν ο Οσφπ ταπείνωσε την Άρσεναλ και την Γιουνάιτεντ. Τέτοιες νίκες σε καθιερώνουν στο ευρωπαϊκό στερέωμα και όχι αν νίκησες την Λαμία.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιντερ παο
Την μέρα που άλωσε το Μιλάνο. Συγνώμη αλλά δεν γινόταν να μην βάλω αυτήν την εικόνα.
Και έρχομαι τώρα στον νικητή της βραδιάς τον Ολυμπιακό! Και θα κάνω και την σύνδεση με τον τίτλο του άρθρου. Όπως και να το κάνουμε το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο. Αυτό λείπει από τον ΠΑΟΚ, ακόμα ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποκτήσει την στιβαρότητα μιας μεγάλης ομάδας με refuse to lose συναίσθημα, ομάδας με ιστορίας σε εγχώριες και μη διοργανώσεις. Θα μου πείτε βέβαια και η Μίλαν έχει βαριά φανέλα γιατί αποκλείστηκε; Ε κάποιος έπρεπε να αποκλειστεί ανάμεσα στους 2 και αποκλείστηκε αυτός που υποτίμησε τον αντίπαλο του. Το πρωί της Πέμπτης διάβαζα ένα άρθρο που μιλούσε για την υπεροψία της Μίλαν που δεν έκανε καν προπόνηση στο Γ, Καραϊσκάκης και γενικώς για το μπλαζέ ύφος των παικτών της. Αυτά δυστυχώς πληρώνονται. Και σε αυτόν τον αγώνα ο Ολυμπιακός έπαιξε με ψυχή, συναίσθημα, έβγαλε πάθος και φάνηκε σε όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουν συνειδητοποιήσει σε ποια ομάδα παίζουν και τι αντιπροσωπεύουν. ΘΡΥΛΟΣ με τα όλα του!

Αποτέλεσμα εικόνας για οσφπ μιλαν

Χάρηκα σαν να έπαιζε ο Παναθηναϊκός στο 3-1. Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο δεν είναι στα καλύτερα του. Με την νίκη του ο Ολυμπιακός του έδωσε μια παράταση ζωής. Μακάρι να συνεχίσει όσο πιο μακριά γίνεται!!